Beleid

K.V. Klimroos is een vereniging die zoveel mogelijk (vrouwelijke) leden wil kunnen laten korfballen op hun eigen niveau. Een vereniging ook met ambitie die bereid is te investeren in haar leden en vrijwilligers.
Het plezier in het beoefenen en het betrokken zijn bij de sport staat voorop. Maar daarbij blijven we nadrukkelijk oog houden voor de mogelijkheden om zowel de individuele als groepsprestaties naar een hoger plan te tillen. Daarbij kijken we niet alleen naar de actieve sporters maar ook naar kader en vrijwilligers.

Bij de jeugd wordt vanuit dit beleid gestreefd om kinderen die op de basisschool zitten ook bij leeftijdsgenoten in één team te laten korfballen. Het mag duidelijk zijn dat dit lang niet altijd te verwezenlijken is. Er wordt vastgehouden aan de leeftijdsindeling van de KNKV. Boven deze leeftijdscategorie wordt geselecteerd en ingedeeld op basis van kwaliteit en vaardigheden.

De teamindeling voor de seniorenleden wordt in overleg tussen leden, TC en trainer vastgesteld.

Van alle senioren- en juniorenleden wordt verwacht dat ze zich inzetten voor de vereniging. Bijv. door het trainen/coachen van een team, als KNKV-scheidsrechter actief zijn, zitting nemen in een commissie, meehelpen met de jaarlijkse rommelmark en koekactie, eventueel meegaan als leiding op jeugdkamp etc.
Alle actieve leden worden opgeleid tot verenigingsscheidsrechter. Als regel kan gesteld worden dat deze opleiding start bij de junioren.

We willen als vereniging kunnen voldoen aan de quota die gesteld worden door de KNKV aan de te leveren KNKV scheidsrechters en beoordelaars in de wedstrijdklasse. Bij een tekort aan gefloten wedstrijden worden hoge boetes opgelegd.
Indien er onvoldoende leden als KNKV-scheidsrechters willen optreden, zullen we teams uit de wedstrijdklasse gaan terugtrekken om het evenwicht te herstellen.

Als ondersteuning biedt de vereniging, kosteloos, opleidingen aan voor o.a. trainers/coaches, verenigingsscheidsrechters en KNKV-scheidsrechters.

Om de taken zoveel mogelijk te verdelen willen we ouders van jeugdleden indelen voor  verschillende klussen die nu eenmaal ook moeten gebeuren. Zoals daar zijn:

– De schoonmaak van de kleedlokalen en kantine tijdens de veldcompetitie

– Kantinediensten tijdens de veldcompetitie
– Zaalwachten tijdens de zaalcompetitie
Ouders die als trainer/coach optreden zullen hiervoor niet worden ingedeeld.