Door weer en wind reisden de supporters en het team van Klimroos/VVO af naar Riethoven, waar de wedstrijd van de nummer twee tegen de nummer zeven van de poule werd gespeeld. In de vorige ontmoeting tussen de twee teams, wist Klimroos/VVO met een eindstand van 21-13 de punten in Hapert te houden.
Winst vandaag was belangrijk om de aansluiting in de top te behouden.
Na het verlies tegen Bladella vorige week keken ze vandaag ook uit naar de einduitslag van Bladella 1 – MKV 1 de nummer 1 en 3 van de poule.
Bij winst door MKV zouden de dames van Klimroos/VVO de strijd om de eerste plek weer in eigen hand hebben.

Ook Manon van Rooij was vandaag aanwezig, nadat ze afgelopen week een nieuwe kruisband had gekregen en aan haar revalidatieproces van start gaat. Heel veel succes!

Al in de eerste aanvalsopzet was het Rietvogels die de score wist te openen met een doorloopbal en als eerste op voorsprong kwam. Het was Danielle Das die daar direct een antwoord op had en met een afstandsschot trok ze de stand gelijk. Helaas viel ook het 3de doelpunt van de wedstrijd erg snel en zo stond er na 1 minuut spelen al een 2-1 op het scorebord. Klimroos/VVO zocht rustig naar de juiste kansen en zo stond Wendy Mollen na een goede actie van Karin Vosters volledig vrij en schoot zo de gelijkmaker binnen. 2-2. In de 10de en 12de minuut was het Maud van den Berg die met een fraai afstandschot en een vrijebal de voorsprong voor Klimroos/VVO op het scorebord kreeg.
De coach van Klimroos/VVO probeerde na een kwartier spelen middels een time-out het vizier op scherp te zetten en benadrukte dat er te veel 1schots aanvallen plaatsvonden. Lisanne van Kroonenburg wist hierna het gat van de korf te vinden en breidt de voorsprong naar 2-5 uit. Helaas wisten ze dit niet vast te houden en kwam Rietvogels net voor rust nog terug tot 4-5.

In de tweede helft kwam Klimroos/VVO goed uit de kleedkamers, speelde aanvallender, zocht beter naar de juiste kans en wist zo de stand door doelpunten van Maud van den Berg en Wendy Mollen uit te breiden naar 4-8. Het gat van 4 doelpunten werd gemaakt en zo kwam Klimroos/VVO tot het einde van de wedstrijd niet meer in gevaar. Femke Jansen, die al enkele weken voor Klimroos/VVO 1 klaar staat door de vele blessures, komt in het veld voor Kelly Koolen.
Rietvogels bleef ook in de laatste 10 minuten aandringen en wist de score enkel tot 3 doelpunten terug te dringen. In de slotfase van de wedstrijd deed Klimroos/VVO er nog een tandje bij en zette zo de eindstand van 6-11 op het scorebord.

Volgende week speelt Klimroos/VVO 1 tegen DAW Schaijk 1. De nummer 4 van de poule met slechts 2 punten minder dan Klimroos/VVO. Wederom een spannende wedstrijd waarbij we alle supporters om 12.15 uur uitnodigen in sporthal de Eeght in Schaijk.

Eerder deze dag trad Klimroos/VVO 2 aan tegen Korfrakkers 3. De strijd ging lange tijd gelijk op en zo vielen de doelpunten om en om. Het was Korfrakkers die net voor rust de voorsprong wist te pakken, waardoor de stand 6-5 was met rust.
De wissels bij de tegenpartij ontregelden de aanvallen en de verdediging van Klimroos/VVO. De Korfrakkers wist het gat van 3 doelpunten te maken en Klimroos/VVO kon de aansluiting niet meer maken. In de slotfase kwamen ze nog terug tot 2 doelpunten verschil, maar na wat risico te nemen in de verdediging waren het de Korfrakkers die de punten in Erp hielden. Eindstand: 14-10

Klimroos/VVO 3 speelde vandaag ook tegen de Rietvogels en wist al vroeg in de wedstrijd een ruime voorsprong te pakken, die gedurende de wedstrijd niet meer in gevaar kwam. Eindstand: 6-12
Door vandaag te winnen staan met +4 punten op koppositie.

Klimroos/VVO 4 reisde af naar Berlicum voor de wedstrijd tegen Springfield. In een spannende strijd namen zij de punten helaas niet mee naar huis. Eindstand: 9-8