MKV opende de score door middel van een strafworp. Ook Klimroos/VVO benut een stafworp waardoor de stand gelijk getrokken wordt. De meiden van Klimroos/VVO hadden moeite om hun eigen spel te spelen. Ze gingen te veel mee in het gehaaste en fysieke spel van MKV. Tot een score van 2-2 loopt de wedstrijd gelijk op. Na een zinvolle time-out aan de kant van Klimroos/VVO wisten de meiden in een korte periode de score uit te breiden naar een 2-5. De doelpunten vallen daarna om en om tot de scheidsrechter bij een score van 5-8 de eerste helft af fluit. In de rust wordt door coach Luuk Messerschmidt benadrukt dat aanvallend het achterveld gebruikt moet worden en verdedigend korter op de 4 meter verdedigd moet worden. Klimroos/VVO komt goed uit de rust en weet in de eerste fase van de tweede helft de score uit te breiden tot een 5-11. Ondanks dat blijven de meiden van MKV doorvechten en blijft de wedstrijd spannend. De doelpunten vallen om en om, waardoor MKV het gat niet gedicht krijgt. Door het geduldige spel en de goed uitgespeelde kansen die Maud van den Berg en Pleun Vd Heijden afmaken, weet VVO/Klimroos de voorsprong te behouden. Ook Noa Swaanen, speelster van Klimroos/VVO 2, weet haar speelminuten goed te benutten door in de slotfase van afstand te scoren. Uiteindelijk fluit de scheidsrechter bij een score van 12-18 af.

Ook de wedstrijd van Klimroos/VVO 2 was erg spannend. Zij wisten de wedstrijd tegen Swift 3 in Velden met een score van 8-9 naar zich toe te trekken. Klimroos/VVO 3 wist de korf vaak te vinden en won van Eyckelkorf 2 in Bergeijk met 4-20. Helaas had Klimroos/VVO 4 het in Reusel lastig tegen Rosolo 6. Zij verloren met 9-7.

De komende drie weken hebben de meiden van Klimroos/VVO rust. Op zondag 12 januari 2020 spelen alle ploegen weer thuis.
10:00 Klimroos/VVO 4 – DDW/SDO ’99 3
11:10 Klimroos/VVO 3 – BMC 2